Supergod räkcheesecake
Till buffén, tjejkvällen eller som förrätt - den här supergoda cheesecaken med räkor, röd lök och ägg passar många tillfällen. Den är dessutom väldigt enkel att sno ihop.
Förra helgen fick den agera förrätt när hela goa familjen träffades. Enligt receptet ska den även dekoreras med svart stenbitsrom men den glömdes bort.
Det här behöver du (allt ekologiskt i den mån det går att få tag på):
8 skivor kavring
60 g smält smör
200 gram creme fraiche
200 g philadelphiaost
1 röd lök
3 hårdkokta ägg
300 g handskalade räkor
Stenbitsrom
Riven pepparrot
Dill
Salt och svartpeppar
Så hör gör du:
Kör kavringen i mixer och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen så det får stelna till lite.
Vispa creme fraiche hårt, tillsätt phipadelphia och vispa ihop allt. Blanda i hackad lök, dill och pepparrot. Salta och peppra efter smak. Bred blandningen över kavringsbottnen och garnera med räkor, ägghalvor, stenbitsrom, citron och kanske en dillkvist.
Trevlig helg :)
Förra helgen fick den agera förrätt när hela goa familjen träffades. Enligt receptet ska den även dekoreras med svart stenbitsrom men den glömdes bort.
Det här behöver du (allt ekologiskt i den mån det går att få tag på):
8 skivor kavring
60 g smält smör
200 gram creme fraiche
200 g philadelphiaost
1 röd lök
3 hårdkokta ägg
300 g handskalade räkor
Stenbitsrom
Riven pepparrot
Dill
Salt och svartpeppar
Så hör gör du:
Kör kavringen i mixer och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen så det får stelna till lite.
Vispa creme fraiche hårt, tillsätt phipadelphia och vispa ihop allt. Blanda i hackad lök, dill och pepparrot. Salta och peppra efter smak. Bred blandningen över kavringsbottnen och garnera med räkor, ägghalvor, stenbitsrom, citron och kanske en dillkvist.
Trevlig helg :)
0 kommentarer