Det är stressigt att lägga in gurka
I alla fall om man strular till det som jag ... Jakten på krondill pågick i två dagar så det hela började med att gurkorna fick ligga ett dygn för länge i saltlagen. Förhoppningsvis gick det bra ändå ... När gurkorna så till slut sent en kväll skulle skivas och läggas i lagen av senapsfrön, socker, ättika och dill visade det sig att vi inte hade ättika så det räckte. Snälla grannar, och Mattias som agerade bud, kunde til sist lösa det problemet.
På den tredje dagen ... hade vi ändå glömt den förbaskade dillen så jag åkte hem på lunchen och svängde ner den. Så - efter två dagar i lagen fick de hoppa över i sina burkar.
Det ser lite tort ut till en början men gurkorna vattnar av sig rejält så de blir ganska snart täckta i lag.
På den tredje dagen ... hade vi ändå glömt den förbaskade dillen så jag åkte hem på lunchen och svängde ner den. Så - efter två dagar i lagen fick de hoppa över i sina burkar.
Det ser lite tort ut till en början men gurkorna vattnar av sig rejält så de blir ganska snart täckta i lag.
Här är receptet, Monas beprövade :)
SvaraRadera2 kg gurka
1,5 dl salt
2 msk bruna senapsfrön
2 msk gula senapsfrön
1 kg socker
10 dillkronor
2,5 dl ättisksprit (12%)
Tvätta gurkorna och lägg dem i saltlag, salt blandat med vatten så det täcker gurkorna. Låt stå 1 dygn.
Låt gurkorna rinna av och skär dem i skivor. Varva gurka med dillkronor, senapsfrön och socker. Slå över ättiksprit. Låt stå två dygn sedan är de klara för burkar.
Lycka till!!
Smakar supergott :-)
SvaraRadera