Glödhet inlagd chili
Jösses vad starkt det blev!! Gillar du stark mat är det här ett utmärkt recept för dig. Duttade fingret i lagen och smakade av ... Den här burken kommer räcka länge.
Torka dig INTE i ögonen när du skär chili och tvätta händerna noga när du är klar. Egentligen kanske handskar borde rekommenderas.
Recept
250 gram chili skivas och läggs i en burk.
Koka upp:
1 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 msk rosepepparkorn
2 krossade vitlöksklyftor
1 msk strösocker
1 msk salt
Låt lagen sjuda några minuter och slå den sedan över chilin. Låt svalna i rumstemperatur och förvara sedan svalt. Låt chilin stå några dagar innan provsmakning.
Finns tips på något annat recept där man "kokar av" chilifrukterna en gång eller två så de blir mildare? Hittar massor på nätet men skulle gärna ta emot tips på ett recept som någon vet fungerar och som blir gott. Ska prova att plantera en mildare sort nästa gång :)
250 gram chili skivas och läggs i en burk.
Koka upp:
1 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 msk rosepepparkorn
2 krossade vitlöksklyftor
1 msk strösocker
1 msk salt
Låt lagen sjuda några minuter och slå den sedan över chilin. Låt svalna i rumstemperatur och förvara sedan svalt. Låt chilin stå några dagar innan provsmakning.
Finns tips på något annat recept där man "kokar av" chilifrukterna en gång eller två så de blir mildare? Hittar massor på nätet men skulle gärna ta emot tips på ett recept som någon vet fungerar och som blir gott. Ska prova att plantera en mildare sort nästa gång :)
0 kommentarer