Ljuvligt goda saffransskorpor
När vi ändå var igång med lusseormarna och köket var nerkladdat så snodde vi ihop en omgång med saffransskorpor också. Nu har de torkat klart och är redo att ätas.
Det finns många olika goda recept på skorpor och biscotti med olika kryddning och touch. De här som jag brukar göra är både superenkla och ljuvligt goda.
Som alltid när man ska använda saffran gäller det att vara noggrann och köpa en bra sort som ger rikligt med smak.
Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker
Smält smöret med finstött saffran. Häll över i en bunke och tillsätt äggen.
Blanda alla torra ingredienser och vänd sedan ner i bunken med smör, saffran och ägg.
Forma degen till tre längden och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Strö råsocker över längderna.
Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter. Sänk sedan ugnen till 125 grader.
Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
Torka skorporna i 10 minuter och stäng sedan av ugnen. Låg skorporna vara kvar tills ugnen kallnat eller över natten.
Lägg dem i en snygg burk eller packa i mindre burkar eller snygga påsar så har du perfekta "gå bort presenter".
Fina, juliga och goda! Kommer man dessutom ihåg att strö över råsockret blir de ännu finare ...
Trevlig helg!
Det finns många olika goda recept på skorpor och biscotti med olika kryddning och touch. De här som jag brukar göra är både superenkla och ljuvligt goda.
Som alltid när man ska använda saffran gäller det att vara noggrann och köpa en bra sort som ger rikligt med smak.
Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker
Smält smöret med finstött saffran. Häll över i en bunke och tillsätt äggen.
Blanda alla torra ingredienser och vänd sedan ner i bunken med smör, saffran och ägg.
Forma degen till tre längden och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Strö råsocker över längderna.
Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter. Sänk sedan ugnen till 125 grader.
Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
Torka skorporna i 10 minuter och stäng sedan av ugnen. Låg skorporna vara kvar tills ugnen kallnat eller över natten.
Lägg dem i en snygg burk eller packa i mindre burkar eller snygga påsar så har du perfekta "gå bort presenter".
Fina, juliga och goda! Kommer man dessutom ihåg att strö över råsockret blir de ännu finare ...
Trevlig helg!
0 kommentarer