Mitt-i-veckan-mys
"Man ska ta alla chanser till fest!" Vare sig det är jämn eller ojämn födelsedag, namnsdag eller bara en helt vanlig onsdag. "Vi äter plock" är barnens stående svar på vad de vill ha om vi ska göra lite extra gott till middag. Sagt och gjort. Vi bläddrade lite i en av världens bästa böcker för plockmat (Systrarna Eisenmans mingelmat), skrev nota, handlade och sedan trängdes hela familjen i köket.
Alfred fixar räkcoctail till förrätt. Egengjord rhode island till som blandades till "på en höft".
Melon och prosciutto à la Eliza. Melonskalen blev sen noggrannt pysslade förrättsbåtar.
Skaldjurspajer, brieost med kiwi- och päronmarmelad (tack Maria Åström för supergod marmelad), räkor, laxsnittar, ströstekta bläckfiskringar och lite annat gott blev det till middag. Toscaglass och soffkoma följde på det :) Idag tror jag det blir makaroner och korv.
Alfred fixar räkcoctail till förrätt. Egengjord rhode island till som blandades till "på en höft".
Melon och prosciutto à la Eliza. Melonskalen blev sen noggrannt pysslade förrättsbåtar.
Skaldjurspajer, brieost med kiwi- och päronmarmelad (tack Maria Åström för supergod marmelad), räkor, laxsnittar, ströstekta bläckfiskringar och lite annat gott blev det till middag. Toscaglass och soffkoma följde på det :) Idag tror jag det blir makaroner och korv.
0 kommentarer