Mingelmat
Ibland önskar jag att middagen bara bestod av förrätt och efterrätt. Det bästa av måltiden liksom. Små, snygga munsbitar som startar upp och avslutar.
Vol-au-vent - underbart gott!! Som namnet antyder nästan bara luft, och en del smör förstås. Ljuvligt luftiga och lika goda med eller utan fyllning.
Enkelt och gott. Väldigt sällskapligt och lite lyxigt men plockmat kan kännas både tidsödande och lite krångligt att fixa till. Endera kavlar man sin egna smördeg och hackar räkor och kyler pajdeg men för sjutton, det är ju 2015 - köp färdigt! Smördegen ligger ju där i frysdisken i så prydliga rektanglar och skagenröran i delidisken på ICA är supergod. Färdig pizzadeg kan man skära ut rundlar i och vips så finns snart smakliga minipizzor att servera.
Jag hämtar oftast mina idéer och recept från Systrarna Einsemanns bok "Mingelmat". En superbra tjock inbjuden historia med jättefina bilder, inspiration och både enkla och lite krångligare recept. Monica och Liza har gett ut flera böcker med smarriga teman och "Mingelmat" innehåller allt ifrån smördegssnurror till söta desserter. Jag fick den här boken av min man för några år sedan och den är flitigt använd, love it!!
Fikon (hittade inga färska så torkade fick duga) inlindade i parmaskinka, sött och salt - och gott förstås. Pumpernickel är också väldigt bra bas till goda tilltugg. Färdigskurna och väldigt goda tillsammans med rökt lax och pepparrot. Och så har vi förstås salta kex med ost och marmelad - en klassiker som alltid går hem.
Vill man ha superenkelt och lite matigt köper man färdiga matpajer som man värmer och sedan skär i små tårtbitar. Voilá - en färdig snitt.
Om orken tryter trots inspiration och boktips så väljer man den enklaste utvägen, en bit ost, lite halvsöt marmelad, en skål kex och givetvis ett glas bubbel till. Klart :)
Vol-au-vent - underbart gott!! Som namnet antyder nästan bara luft, och en del smör förstås. Ljuvligt luftiga och lika goda med eller utan fyllning.
Enkelt och gott. Väldigt sällskapligt och lite lyxigt men plockmat kan kännas både tidsödande och lite krångligt att fixa till. Endera kavlar man sin egna smördeg och hackar räkor och kyler pajdeg men för sjutton, det är ju 2015 - köp färdigt! Smördegen ligger ju där i frysdisken i så prydliga rektanglar och skagenröran i delidisken på ICA är supergod. Färdig pizzadeg kan man skära ut rundlar i och vips så finns snart smakliga minipizzor att servera.
Jag hämtar oftast mina idéer och recept från Systrarna Einsemanns bok "Mingelmat". En superbra tjock inbjuden historia med jättefina bilder, inspiration och både enkla och lite krångligare recept. Monica och Liza har gett ut flera böcker med smarriga teman och "Mingelmat" innehåller allt ifrån smördegssnurror till söta desserter. Jag fick den här boken av min man för några år sedan och den är flitigt använd, love it!!
Fikon (hittade inga färska så torkade fick duga) inlindade i parmaskinka, sött och salt - och gott förstås. Pumpernickel är också väldigt bra bas till goda tilltugg. Färdigskurna och väldigt goda tillsammans med rökt lax och pepparrot. Och så har vi förstås salta kex med ost och marmelad - en klassiker som alltid går hem.
Vill man ha superenkelt och lite matigt köper man färdiga matpajer som man värmer och sedan skär i små tårtbitar. Voilá - en färdig snitt.
Om orken tryter trots inspiration och boktips så väljer man den enklaste utvägen, en bit ost, lite halvsöt marmelad, en skål kex och givetvis ett glas bubbel till. Klart :)
0 kommentarer