Mmmmm Tiramisu
Jag älskar denna dessert! Lagom söt, lagom kraftig och så kaffesmak som pricken över i. Som vanligt finns det en mängd varianter att välja på, denna klassiker har ju ändå funnits på menyn sedan 60-talet. Jag har provat mig fram och gillar Leila Lindholms recept. Ska egentligen tillagas med marsalavin men häromdagen gjorde jag den med rom och det blev en spännande och supergod variant.
4 stora portioner (väl tilltaget recept eftersom man även använder äggvitorna)
4 ägg
4 msk florsocker
1 dl marsalavin (eller den likör eller rom du gillar bäst!)
500 g mascarpone
10 st savoiardikex
2 dl starkt espressokaffe
Kakao till dekorering
Vispa äggulor och florsocker fluffigt.
Blanda vin eller likör med mascapone.
Blanda ihop ostsmeten med äggsmeten.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner skummet i den andra smeten.
Doppa kexen i kaffet och varva kex och smet i en form eller portionsglas.
Pudra kakao över kreationen strax innan servering.
Hur gärna jag än ville så orkade jag inte ett helt glas själv, vi delade :)
4 stora portioner (väl tilltaget recept eftersom man även använder äggvitorna)
4 ägg
4 msk florsocker
1 dl marsalavin (eller den likör eller rom du gillar bäst!)
500 g mascarpone
10 st savoiardikex
2 dl starkt espressokaffe
Kakao till dekorering
Vispa äggulor och florsocker fluffigt.
Blanda vin eller likör med mascapone.
Blanda ihop ostsmeten med äggsmeten.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner skummet i den andra smeten.
Doppa kexen i kaffet och varva kex och smet i en form eller portionsglas.
Pudra kakao över kreationen strax innan servering.
Hur gärna jag än ville så orkade jag inte ett helt glas själv, vi delade :)
Tiramisu är en favoritdessert här också - italienarna kan det där med mat!
SvaraRaderaHälsningar Anna