Mumsiga ostpinnar
Hur variera tilltugget? Bok efter bok och mängder av tips på nätet men ändå kan det vara svårt att hitta en ny favorit och vi fortsätter troget med brieosten och våra fyllda crostinis. Men rätt som det är dyker ögonen ner på ett recept som känns rätt och kanske har jag nu i alla fall lyckats hitta en minirätt som kan kvala in på topplistan? :)
Lite pillriga att rulla men fantastiskt goda med mozarella och fetaost. Tror jag ska prova att göra de här ostpinnarna fyllda med bara mozarella och lite hackad jalapeno också. Återkommer med betyg på dem (om de nu blir gjorda).
Till rullarna på bilderna ovan behöver du:
150 g fetaost
150 g mozarella
lite svartpeppar och salt
6 ark kyld filodeg
4 msk smält smör
1 äggula
rapsolja
Mosa och blanda ostarna, salta och peppra.
Lägg ut 1 ark filodeg och pensla med smält smör, lägg ett nytt ark ovanpå. Skär arken i rektanglar som är ca 12x15 cm. Lägg en klick ostblandning i ena kortänden, vik in kanterna och rulla ihop. Limma ihop änden med lite äggula. Gör likadant tills filodegen och ostblandingen är slut.
Stek dem gyllenbruna i rikligt med olja. Låt svalna lite och njut sedan.
Som sagt tror jag att de här rullarna kan varieras med olika sorters ost och även kryddning. Kanske gräslök, jalapeno, chili, västerbottenost ... Måste provas, kanske redan ikväll till fredagsmyset!!
Trevlig helg!!
Receptet hittade jag på ica.se.
Lite pillriga att rulla men fantastiskt goda med mozarella och fetaost. Tror jag ska prova att göra de här ostpinnarna fyllda med bara mozarella och lite hackad jalapeno också. Återkommer med betyg på dem (om de nu blir gjorda).
Till rullarna på bilderna ovan behöver du:
150 g fetaost
150 g mozarella
lite svartpeppar och salt
6 ark kyld filodeg
4 msk smält smör
1 äggula
rapsolja
Mosa och blanda ostarna, salta och peppra.
Lägg ut 1 ark filodeg och pensla med smält smör, lägg ett nytt ark ovanpå. Skär arken i rektanglar som är ca 12x15 cm. Lägg en klick ostblandning i ena kortänden, vik in kanterna och rulla ihop. Limma ihop änden med lite äggula. Gör likadant tills filodegen och ostblandingen är slut.
Stek dem gyllenbruna i rikligt med olja. Låt svalna lite och njut sedan.
Som sagt tror jag att de här rullarna kan varieras med olika sorters ost och även kryddning. Kanske gräslök, jalapeno, chili, västerbottenost ... Måste provas, kanske redan ikväll till fredagsmyset!!
Trevlig helg!!
Receptet hittade jag på ica.se.

0 kommentarer